Защо е необходим специален апарат за кръвна захар за кучета, котки и коне?

Защо е необходим специален апарат за кръвна захар за кучета, котки и коне?


Защо е необходим специален апарат за кръвна захар за кучета, котки и коне? Няколко фактора влияят върху нивото на кръвната захар при домашни любимци. Котките например лесно се стресират при посещение при ветеринар, прегледи и др. Тогава нивото на кръвната захар се повишава моментно и може да заблуди ветеринаря за наличие на диабет. Диагноза за диабет не може да се постави въз основа на едно измерване на кръвната захар.
 
Повишена кръвна захар при кучета може да се дължи на хормонални заболявания, хроничен панкреатит или продължителен прием на глюкокортикоиди.  Когато кръвната захар на Вашия любимец се измерва в спокойни, домашни условия, познати на животното, то тогава и резултатите са много по-надеждни.
 
Необходими са периодични проверки на кръвната захар, въз основа на които могат да се предприемат адекватни мерки. Резултатите от измерване на кръвната захар с апарата Wellion GLUCO CALEA са точни и надеждни за ветеринарни нужди.

:  (© )

При котките се счита, че добър контрол се постига при нива на кръвната захар под 13,8ммол/л и най-ниски измерени стойности в интервала 4,4 – 8,3ммол/л.*

:  (© )

При кучетата се счита, че добър контрол се постига при нива на кръвната захар под 10,0ммол/л и най-ниски измерени стойности в интервала 4,4 – 8,3ммол/л.*

:  (© )

Относно препоръчителните стойности за коне, се свържете с вашият ветеринар и следвайте съветите му.
 
 
*Доц. Д-р по ветеринарна медицина: Florian Zeugswetter, Университет по ветеринарна медицина Виена, Австрия.
 
Много е важно да „мотивирате” животното, като:

  • Извършвате измерванията в познати домашни условия
  • Да дадете лакомство, като награда
  • Да използвате безшумно убождащо устройство


VET bgm bg: VET bgm bg (© Wellion)

Важно!

Не изпитвайте притеснение, ако Вашия любимец има диабет.
Активни домашни грижи и редовни професионални съвети от ветеринар ще помогнат за овладяване на диабета на любимеца Ви.

Този интернет сайт съдържа информация за продукти, предназначени за широка аудитория и може да съдържа продукти/ продуктови характеристики, които иначе не се предлагат или са валидни за Вашата страна. Моля имайте предвид, че ние не носим отговорност при достъп до тази информация, която може да не отговаря на законови, регистрационни и други разпоредби в страната, в която живеете.